Hela denna site handlar om SWY10. Det vill säga Japanska regeringens ungdomsenhets program The Ship for World Youth 1998 som åker för tionde gången och som detta år har mottot "The Bridge Of World Friendship".

Syfte
The Ship for World Youth-programmet syftar till att skapa en anda av internationellt samarbete och även ge deltagarna färdigheter för att främja samarbete och förståelse mellan japanska ungdomar och ungdomar från resten av världen. Dessutom vill man skapa en internationell medvetenhet genom de aktiviteter som sker under resans gång.

Arrangör
Som huvudman för resan står den japanska regeringens ungdomsenhet, dvs Youths Affairs Administration hos japanska regeringens Management and Coordination Agency. Japanska regeringen står för alla kostnader associerade med resan och det enda deltagarna behöver ha med sig är fickpengar.

Resrutten
Först samlas alla deltagare i Tokyo den 10 januari. Under de tio dagar som spenderas i Japan så skall vi bland annat se på olika japanska sevärdheter, planera inför resan och hinna med att bo i japanska hem. Den 20:e januari så lättar Nippon Maru ankar och vi beger oss mot vår första destination Singapore där vi bara stannar en dag för att fylla på förråden.

Efter Singapore anländer vi fjärde februari till Port Victoria på Seychellerna och stannar där för ett två dagars besök. Bara två dagar senare är vi i Kenyas stora hamnstad Mombasa och stannar där i hela fyra dagar. Sedan dröjer det till den 19 februari innan vi stävar in i Aquabas hamn där Jordanien når ut till Röda havet. Sista anhalten Muscat i Oman når vi den förste mars och därifrån flyger vi svenskar plus ungefär hälften av de andra hem igen. Sedan stävar Nippon Maru hem igen med de japanska ungdomarna efter att resten flugit hem från Singapore.

Följade länder deltar i SWY10:         antal
Bahrain 13
Egypten 20
Förenade Arab Emiraten 11
Grekland 13
Indien 13
Japan 119
Jordanien 10
Kenya 20
Oman 14
Sri Lanka 13
Storbrittanien 13
Sverige 13
Sydafrika 13
Tanzania 13
Totalt 305

 

Nippon Maru
Livet på Nippon Maru
Programmet ombord

producerad av mattan - actual reality