Ship for World Youth
i samarbete med Passagen och Sajber, TV1

Under januari och februari 1998 kommer jag delta i japanska regeringens Ship for World Youth. Vi är 300 ungdomar utvalda bland topparna inom våra respektive länders ungdomsorganisationer som kommer kryssa från Tokyo till Muscat i Oman via Singapore, Port Victoria på Seychellerna, Mombasa i Kenya och Aquaba i Jordanien.

Låter som en rätt schysst resa va?

Eftersom jag inte skulle klara av att vara helt avkopplad från nätet så länge så kommer jag under resan publisera en resedagbok på Passagen Resor. I resedagboken kommer ni kunna läsa om allt som hände mig, de personer som jag möter och de platser jag besöker. Eftersom det kommer bli en hel del intressant platser och personer så räknar jag med att lägga upp en del specialsidor omdessa platser/personer med med fylliga beskrivningar som som går utöver den dagliga dagboken.

Bara för att jag befinner mig på andra sidan världen så innebär det ju inte att jag kommer trappa ner mitt arbete som en del i TV1:s IT-magasin Sajber. Under resan så kommer jag fortsätta svara på tekniska frågor i varje program och att jag kommer göra ett par rapportage under tiden varav ett kommer handla om själva SWY-98.

Men för att göra allt detta möjligt så har jag skaffat en del sponsorer. Det är bla Telia som skickar med mig en satelittelefon och Studentlitteratur skickar med mig en Newton 2100. Roligast är dock att den mest framstående unga svenska designern av herrkläder, Christina Ottosson att utforma en garderob åt mig för att passa resan och den teknik jag kommer ha med mig.

Här kan du läsa mer om resan.