Vem är Wiktor?

Har precis jobbat med att färdigställa näringslivsbiten i Ungdomens IT-råds slutbetänkande där jag även var ledamot under hela 1997. Har annars tittat på att starta en förening för Unga Entreprenörer. Dessutom så är jag med i TV1:s IT-program Sajber och ansvarar för teknikintensiva bitar som tex tittarnas frågor.

Min professionella identitet ligger i att jag är producent (samma typ av roll som inom filmbranschen) inom nya media. Det kan innebära lite olika saker. Jag har har bla jobbat med en utställning åt SIDA, varit konsult åt Passagen under de första 20 månaderna och har under 1997 varit VD för ett Kinnevik-bolag jobbat med spel och Internet.

Tidigare har jag haft en stor festarrangörsrörelse i Lund och varit mycket aktiv i olika föreningar. Har suttit i totalt 17 styrelser och bla varit suttit i ungdomsförbundet Sveroks förbundsstyrelse i 6 år. När jag slutade där som förbundsordförande hade det ungdomsförbundet vuxit från 1500 medlemmar till 35.000 under samma tid som de flesta andra ungdomsförbund minskat.

Från den 10 januari 1998 och två till fyra månader efter det så kommer jag befinna mig på resande fot. Först skall jag delta i ett Japanskt regeringsprojekt som kommer ta mig och 300 andra ungdomar från 13 länder på ett kryssningsfartyg från Tokyo via en rad hamnar till Suez. Sedan skall jag resa runt och besöka några av de andra deltagarna i deras hemländer. Under hela resan så kommer jag skriva en resedagbok som publiseras på Passagen och även delta i Sajber och Folkradion med rapporter och svar på frågor. För att kunna genomföra resan så är jag sponsrad med allt från satelittelefon till kläder och datorer.

Här kan du läsa mer om resan.