970112

En lång dag!
Idag var det sightseeing på schemat. När vi samlades för att åka med våra bussar var det första gången som deltagarna från alla länder förutom Japan träffades. Våra japanska ledare var som vanligt ganska stressade och det blev inte bättre av att jag och Fredrik, som jag delar rum med, var ganska så sena. Trots stressen fick vi ändå stå och vänta ett bra tag.

Under väntetiden promenerade jag över och pratade med britterna fick jag en ledtråd; någon muttrade något om att Tony Blair, som var i stan, skulle komma förbi. Och mycket riktigt. Det gjorde han. Fast jag är rädd att det är svårt att urskilja honom på bilden ;>

Eftersom vädret var så kallt frös vårt besök i det japanska kejsarpalatset inne. Synd tycker jag eftersom jag gärna hade jämfört det med det kinesiska kejsarpalatset, den förbjudna staden, som jag besökt tidigare.

Istället besökte vi Asakusa som är den del av det gamla Tokyo som fortfarande finns kvar. Här fann vi det stora Senso-ji templet och en ganska livlig affärsgata som sålde diverse saker som appelerar till turister. Själv passade jag på att köpa ett par bra coola solglasögon.

Efter lunch och vila var det dags för den första av de många cermonier som kantar denna resa. Det var dags för welcome ceremony. Det var en mottagning med ett par korta tal av de japaner som arrangerar SWY10 och sedan böjade presentationer av alla de olika delegationerna. Det som var mest markant under hela presentationen var hur svårt de japaner och de inbjudna diplomter, som var längst bak i lokalen, hade för att hålla sig tysta när det hölls tal. Man skulle kunna tycka att det på en tillställning med framför allt unga människor skulle kunna vara svårt att få tyst. Men i det här fallet var det de som i sammanhanget borde klarat att uppträda proffessionellt som man fick skämmas för.

I vilket fall som helst var det mycket trevlig att få chansen att umgås med alla de olika nationaliteter som kommer finnas med på båten. När väl ceremonin skulle vara över hade våra värdar ganska svårt att få oss att ge upp och utrymma lokalen.
 

DAGENS AKTIVITET
PERSONLIGT
RESPONS

ARKIV
<-- BLÄDDRA -->


producerad av mattan - actual reality