970113

Japanska flickor
Efter tre dagar i Japan är jag nu beredd att presentera min teoribildning kring de japanska tösernas klädval. Det går att ganska enkelt urskilja två grupperingar bland de japanska flickorna.

Skolflickorna
Den första är de yngre flickorna som har den klassiska skolflickelooken, dvs mörk kavaj, blus och kort pliserad kjol. För att göra utseendet totalt så har de vita strumpor som ser ut som om de satt på sig vita benvärmare, Fame ni vet. I sammanhanget kan jag passa på att berätta för er att det finns en närmast osund fascination bland japanska affärsmän för de japanska skolflickorna. Jag har till och med hört helt obekräftade rykten om automater där man kan köpa underkläder använda av just skolflickor.

Studentskorna
Själv kan jag bara ställa mig frågande till intresset för skolflickorna när det finns de något äldre japanskorna att titta på. Eftersom de är något äldre än skolflickorna så väljer jag att kalla dem studentskorna även om säkert långt ifrån alla av dem är studenter.

Studentskorna klär sig i korta kjolar, hudfärgade strumpbyxor, långa kappor och det mest utmärkande är de tajta stövlar som slutar på vaden som alla bär. Färgerna är svart, brunt eller grått och nyanserna där emellan. Till och med håret brukar vara färgat brunt.

Jag hört talas om att japaner trivs bäst om de ser ut som andra i samma grupp och det verkar verkligen stämma för förutom de som, med små variationer, ser ut som ovan så är det ont om unga japanskor som ser ut att bry sig om hur de ser ut.
 

DAGENS AKTIVITET
PERSONLIGT
RESPONS

ARKIV
<-- BLÄDDRA -->


producerad av mattan - actual reality