970113

Mera Tokyo
Idag bar det iväg på instutionella besök som våra värdar så vackert kallade det. I mitt fall så innebär det att jag tillsammans med en delegation om 10 man skulle bege oss till Nippon Telephone & Telegraph:s multimedia utställnig.

Multimedia centret
Vi första anblicken så verkade besöket vara en besvikelse eftersom vi började med att bli satta vid var sin Internet-uppkopplad dator, "Been there, done that...". Men sen fick vi se deras utställning med högteknologisk konst och då ångrade jag mitt förhastade omdöme. Där fanns flera intressanta installationer där betoningen lades vid interaktion mellan och konstverket. Mina favoriter var. Nummer ett, det ljudisolerade rummet där mina egna hjärtljud användes för att spela mig spratt. Två, var ett konstverk som mätte två åskådares hjärnvågor och lät dem driva solcellsförsedda robotar.

Stadshuset
Efter besöket multimediacentret så gav vi oss av till stadshuset för att få en ordentlig utsikt. Nu kändes det speciellt beklämmande att jag inte lyckats ladda upp mina batterier i kameran så jag kunde ta några nya bilder att lägga upp här. Det var nämligen en förnämlig utsikt och klaradagar kan man se ända till berget Fuji härifrån.

Restaurang
Efter aktiviteternas slut så gav vi oss iväg för att äta. Detta berättar jag egentligen bara om för att det var här jag lyckades få de första bilderna eftersom vi hade hunnit hem om hotellet. Restaurangen hette Mr Moon och serverade Koreansk mat vilket provocerade en hel del skämt om Moon-sekten. Så om ni undrar varför jag skulle få för mig att gifta mig med en kvinna jag aldrig sett tidigare av en annan ras beror det på vad jag kan ha ätit på dena restaurang.

Som avslutning på dagen så tog vi grupp bilder och tränade lite på den schottis som vi skall presentera våra värdar i Nagasaki för. Det är nämligen dag för att bo i en japansk familj. I morgon så ger flyger vi till Nagasaki och bor där i tre dagar så om det blir tyst från mig ett tag så beror det på att jag har svårt att koppla upp mig därifrån.

Så här skönt kan man ha det i ett badkar. Jag köpte dessa koola glasögon igår.
 

DAGENS AKTIVITET
PERSONLIGT
RESPONS

ARKIV
<-- BLÄDDRA -->


producerad av mattan - actual reality