970120

Går ombord!
Äntligen var det dags för den stora dagen! Idag gick vi ombord på Nippon Maru som kommer vara vårt hem de närmaste sex veckorna. Förväntan var stor bland alla 300 deltagarna från alla länder. Alla har hunnit bli ganska så trötta på NYC. På den dåliga maten, den lite spartanska inkvarteringen. Och de som inte är trötta för att de gått på fester är trötta för att de andra hålit dem vakna.

NYC är inte precis någon idealisk lokal för att kombinera fester med bodende. Det är alldeles för lyhört där.

Innan vi fick gå om bord på skeppet så bussades vi i god tid till terminalen där vi sattes att vänta i en och en halv timme. Japanerna och deras fullkomligt paranoida överdrivna planering. När vi sedan äntligen fått passera passkontrollen så skulle vi hämta upp bagaget och även det tog sin lilla tid.

Skeppet
Men när man väl kom ombord så insåg man att det var värt alla "umbäranden". Jag hade trott att Nippon Maru var en kryssningsbåt som japanska staten köpt in för att använda för ungdomsutbyten. Jag hade räknat med att den skulle vara lite skamfilad och sliten. Men ack vad jag bedrog mig. Nippon Maru är en lyxkryssare som vanligen går i kommerciell drfit när inte japanska staten chartrar den. Så den håller högsta trim.

Efter att att kommit i ordning så var det dags för skeppets första party och än en gång så utmärkte sin svenskar och engelsmän som skeppets festprissar när vi svingade skivor i pianobaren på sjätte våningen till klockan tre.
 

DAGENS AKTIVITET
PERSONLIGT
RESPONS

ARKIV
<-- BLÄDDRA -->


producerad av mattan - actual reality