970113

Utflykt med den multinationella gruppen
Detta har varit en mycket hektisk men oxå mycket givande dag. Idag så skulle vi göra Tokyo inom våra olika multinationella grupper. Våra otroligt duktiga JPY:S (Japanese Participating Youths) hade gjort ett strålande program tillsammans med Lulu vår egyptiska reseguide.

Tokyo Nation Museum
Först på programmet var för mig ett besök på Tokyo Nation Museum vilket kan liknas lite vid svenska national museum i varje fall så tyckte jag det efter att ha kommit i den pampiga trapphallen.


Mest intresserad var jag faktiskt av deras utställning av Ainu-hantvek men den var ganska liten och inte så mycket att titta på. Över huvudtaget så var Tokyo Nation Museum ett riktigt traditionellt museum som i princip bara ställde ut föremål och hade mycket kortfattade beskrivningar av dem. Inga moment av multimedia, målande beskrivningar eller interaktivitet här inte. Japan är ibland ett ruggigt konservativt land.

ZOO
Eftersom vi hade sett att Zoo:et som låg brevid museet hade jättepandor så passade vi på att ta ett kortare besök på museet och sedan kika in på där. Våra JPY:er är inte bara trevliga utan även flexibla. Vi kunde bara se två av de trepandorna som museet hade och båda låg och sov fast det hindrade ju inte dem att vara väldigt söta...

Söta är det ju inte bara stora pandor som är utan även små flickor. Om jag hade hittat de här öron lapparna i någon affär hade jag genast köpt dem till min systerdotter Cathrin som just fyllt sex år.


Annars så tittade vi och zoo:ets apor på varandra. Jag kunde bara konstatera att det inte bara är jag som ibland har ett lite ovårdat bordsskick ibland.

Akihabara
I Akihabara finns det inte bara mängder med elektronikaffärer utan även en del unga japanskor. Överhuvud taget så rör det sig mycket männsikor i de kvarteren.

Det affärer som är mest värda ett besök är de som sträcker sig flera våningar uppåt i bygnaderna. De har i princip all elekronik man kan tänka sig och hur mycket som helst av varje sort oxå. Flera av dem har i likhet med denna rulltrappor som syns utifrån från vilka man även kan se ut.

Hi-Tech i tunnelbanan
På det sista tunnelbanetåget vi tog den kvällen lade jag märke till att tåget hade inte bara en karta som talade om var tåget befann sig utan även tv-apparater som spelade reklam. Hi-tech or what?


 

DAGENS AKTIVITET
PERSONLIGT
RESPONS

ARKIV
<-- BLÄDDRA -->


producerad av mattan - actual reality