980126

Gladare
Tack vara att jag börjat kurera min förkylning så har jag nu börjat bli lite bättre till mods. Jag hoppas allt går bra när jag skall skicka detta från Singapore.

Dessutom tyckte jag en händelse som jag var delvis aktiv i under lunchen båda de gott. Det vara en afrikan försökte få japanskorna i sin grupp att göpa några frimärken til honom som "presenter". Japanskorna kunde inte förstå varför de skulle göra det och bad honom låta bli att ställa sådana krav. Nu gav han inte genast upp men insåg efter ett tag att han hade gjort bort sig.

Senare under lunchen försökte han be om förlåtelse för sitt uppträdande. Japanskorna sa att han behövde inte be om någon förlåtelse men de ville inte att han betedde sig så. Det var i detta läge jag fick träda in för att medla lite men jag tror det hela gick bra.

Anledningen till att jag tycker det bådar gott är att något som kan bli ett stort problem på resan är att japaner och i synnerhet japanskor inte säger ifrån när mer framfusiga deltagare från andra länder klampar på. Alla kommer tjäna på att japanerna är raka.
 

DAGENS AKTIVITET
PERSONLIGT
RESPONS

ARKIV
<-- BLÄDDRA -->


producerad av mattan - actual reality